Şi-a DEZGROPAT prietenul MORT de o săptămână / Caz şocant care s-a lăsat cu dosar penal pentru profanare de cadavre

Şi-a DEZGROPAT prietenul MORT de o săptămână / Caz şocant care s-a lăsat cu dosar penal pentru profanare de cadavre
| Foto: sursa - https://www.crainou.ro/

Un caz bizar a lăsat fără cuvinte autoritățile din țara noastră. Un bărbat este cercetat pentru profanare de cadavre sau morminte după ce familia unui defunct a găsit mormântul unde a fost înmormântat în data de 28 martie membrul familiei lor, săpat și capacul sicriului deschis. 

După ce și-a visat un prieten care murise în urmă cu numai câteva zile, un bărbat din Suceava a decis să îl dezgroape pentru a se asigura că este, într-adevăr, mort. Profanatorul morm\ntului a declarat că, în vis, prietenul său i-a spus că este încă în viață.

În dimineața zilei de marți, 2 aprilie, la ora 09:36, polițiștii S.P.R.2. Ipotești au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către preotul paroh al Bisericii cu hramul „Sfânta Treime” Corocăiești despre faptul că, un mormânt situat în cimitirul nou a fost profanat.

La data de 02.04.2024, în jurul orelor 09:00, preotul paroh a fost anunțat de către familia defunctului, despre faptul că, mormântul acestuia a fost profanat.

Deplasându-se la fața locului, preotul a observat că cele spuse de membrii familiei se confirmă, respectiv mormântul este săpat, pământul înlăturat iar capacul sicriului este deschis, motiv pentru care a sesizat organele de poliție prin S.N.U.A.U. 112.

La fața locului au fost identificați apelantul, membrii familiei defunctului precum și autorul comiterii faptei, respectiv Ilie R. de 45 ani din localitatea Stroiești, jud. Suceava.

Cu privire la motivul comiterii faptei, autorul și-a motivat acțiunea prin faptul că, este simpatizant al cultului „Oastea Domnului”, a fost prezent la înmormântarea din data de 28.03.2024, iar în noaptea de 01/02.04.2024, l-a visat pe „fratele” Viorel și-a crezut că i-a transmis un semn de viață din sicriu.

Ilie R. a fost prezentat la UPU Suceava în vederea internării la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean, a transmis suceavalive.ro. În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte. 

Comenteaza