Ce a declarat directorul medical de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic și transferul la București

Ce a declarat directorul medical de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic și transferul la București
| Foto: https://iasitvlife.ro/

Actorul Florin Piersic a fost preluat marți seară, cu un avion SMURD, de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi transferat la Institutul Matei Balș din Capitală. Avionul SMURD cu care a fost transportat se afla în Ungaria, unde participa la un exerciţiu NATO.

„A fost transferat la București prin înțelegere cu cei de la Spitalul Matei Balș și cu medicul ortoped care l-a operat prima dată și care urmează să îi vadă genunchiul și să îi continue tratamentul acolo. Ceea ce am făcut noi aici a fost foarte bine. El se simte mult mai bine decât atunci când a venit, nu este transferat la București pentru că au apărut complicații, nici vorbă.

Este transferat la București pentru că așa a dorit familia ca din punct de vedere ortopedic să fie tratat tot de medicul care l-a operat și prima dată, așa este și corect și așa au dorit ei și așa a dorit și medicul care a făcut prima intervenție chirurgicală.

Tratamentul ortopedic pe noi la Institutul Inimii ne depășește, noi nu ne ocupăm de așa ceva, deci din punctul nostru de vedere, ceea ce era necesar la nivelul cordului am făcut, a ieșit foarte bine, se simte foarte bine, adică mult mai bine decât era înainte, dar problema nu este rezolvată complet.

Trebuie rezolvată problema de la nivelul genunchiului unde are o proteză care i-a fost montată acum 5 ani și care s-a infectat prima dată, acolo a fost infecția, prima dată localizată și de acolo s-a dus la inimă. Deci acum trebuie rezolvată problema la genunchi.

Deci dacă dacă ar fi avut nevoie de un stimulator în continuare, atunci i s-ar fi pus unul temporar. Dar frecvența lui cardiacă este bună. El nu a fost niciodată dependent total de stimulator. Acest stimulator s-a pus în urmă cu 10 ani, să aibă un fel de back-up, deci să suplinească bătăile inimii în momentul în care frecvența scădea foarte mult, ceea ce i s-a întâmplat periodic.

Atunci când i s-a montat acest simulator a avut o perioadă în care frecvența lui a scăzut destul de des, destul de frecvent în timpul unei zile, undeva la sub 40 de bătăi pe minut și i s-a montat acest stimulator, dar el a funcționat doar în 10% din timp, deci practic foarte puțin a intrat în funcțiune acest stimulator.

El se stabil, este foarte bine, adică general este mult mai bine. De exemplu, astăzi dimineață l-am văzut mult mai bine decât în urmă cu 4-5 zile, să zicem. Deci evoluția este lent favorabilă, dar are nevoie de tratament în continuare”, a declarat Adrian Molnar, directorul medical de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a declarat pentru Știrile PRO TV

Comenteaza