Cea mai modernă sală de sport din Cluj-Napoca stă închisă. A costat peste 2 milioane lei

Cea mai modernă sală de sport din Cluj-Napoca stă închisă. A costat peste 2 milioane lei
| Foto: Facebook: Colegiul Național George Coșbuc

Sala de sport a Colegiului Naţional "George Coşbuc" din Cluj-Napoca stă închisă de la începutul anului școlar din cauza unei grinzi de susținere a tavanului care a crăpat. Clădirea de 2 milioane de lei a fost inaugurată în 2014.

Decizia de a închide sala a fost luată de conducerea liceului. Primăria Cluj-Napoca a demarat o expertiză pentru a afla cauzele deteriorării, dar și pentru a găsi vinovatul: "Una dintre grinzile de susținere a tavanului s-a crăpat și am luat decizia de a nu mai permite accesul în sală, pentru a elimina orice fel de risc. Pentru sala de sport de la Liceul Coșbuc urmează să primim rezultatele expertizei, ca să vedem cine a greșit, dacă a greșit proiectantul, în momentul în care nu a dimensionat corect grinzile, sau a greșit executantul și nu a făcut lucrarea conform proiectului. În orice situație, după ce vom avea expertiza, vom remedia problema apărută, pentru ca sala de sport să poată fi folosită de copilași", a declarat Dan Tarcea la Radio România Cluj.

Sala de sport a Colegiului "Naţional George Coşbuc" a fost inaugurată în 2014. Deşi trebuia să fie terminată în 2013, finalizarea a fost amânată cu un an, având în vedere că s-a ales un teren dificil pentru amenajare şi a fost nevoie de o serie de lucrări suplimentare pentru devierea conductelor de pe amplasament.

Cea mai modernă sală de sport a municipiului a costat 2,1 milioane, investiție realizată în integralitate de către Primăria Cluj-Napoca. Obiectivul este gândit pentru practica sportivă aferentă competiţiilor locale, cu teren de baschet, volei, handbal, tenis, tribune pentru spectatori cu 90 de locuri, dar şi cu o sală de gimnastică, vestiare, duşuri, cameră de prim ajutor, cabinet pentru profesori şi spaţii de depozitare pentru echipamentele sportive. Ansamblul presupune o construcţie de şapte metri, cu parter înalt şi cu etaj retras. Sala de gimastică este amenajată în etajul retras.

Sala de sport era folosită de elevii de aproximativ 5.000 de elevi de la Coşbuc şi de la liceele Şincai, Racoviţă, Apaczai Csere Janos și Bathory Istvan.

Comenteaza