Cei 13 militari din Insula Șerpilor despre care se credea că ar fi fost uciși de ruși ar putea fi în viață

Cei 13 militari din Insula Șerpilor despre care se credea că ar fi fost uciși de ruși ar putea fi în viață

Cei 13 grăniceri de pe Insula Șerpilor, care a fost cucerită, joi, de trupele navale ruse, ar putea fi, totuși, în viață.

Serviciul de Grăniceri al Ucrainei (SBGSU) transmite că speră ca cei 13 să fie în viață.

"Presa rusă a raportat că militarii ucraineni de pe insulă, care au fost ocupați temporar de Rusia la Sevastopol, au fost trimiși la Sevastopol.

După cum s-a raportat anterior, pe 24 februarie, rușii au tras de pe navă și au folosit avioane de luptă asupra grănicerilor și soldaților Forțelor Armate de pe insula Șerpilor. Conform informațiilor disponibile la acea vreme, infrastructura a fost distrusă și insula capturată.

Înainte de aceasta, inamicul a încercat în mod repetat în zadar să-i intimideze pe militarii ucraineni cerându-le să se predea, dar au primit un singur răspuns: nimeni nu se va preda. 

Grănicerii și luptătorii Forțelor Armate s-au apărat cu curaj în fața mijloacelor copleșitoare ale forțelor inamice.

Demersurile pentru a afla despre soarta grănicerilor ucraineni au continuat. În prezent, după ce au primit informații despre locația probabilă a acestora, SBGS împreună cu Forțele Armate lucrează la identificarea soldaților noștri, lucru comun în rețelele deschise.

Sperăm din suflet ca băieții să se întoarcă acasă cât mai curând, iar informațiile primite la momentul atacului asupra morții nu vor fi confirmate", a transmis Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

Comenteaza