Cel de-al treilea atacator: 22 de ani, mamă italiancă, tată marocan, angajat în Londra

Cel de-al treilea atacator: 22 de ani, mamă italiancă, tată marocan, angajat în Londra
Bărbatul cu cetăţenie marocană şi italiană, a fost identificat de către poliţia britanică drept cel de-al treilea autor al atacului terorist de sâmbătă din centrul Londrei, în urma căruia şapte persoane au fost ucise şi alte 48 au fost rănite.

Poliţia Metropolitană a prezentat o fotografie cu atacatorul şi a precizat că Youssef Zaghba, în vârstă de 22 de ani, locuia în estul Londrei. Bărbatul nu se afla în vizorul poliţiei sau al serviciului de informaţii MI5.

Potrivit cotidianului Corriere della Sera, Youssef Zaghba s-a născut la Fes în luna ianuarie a anului 1995, din tată marocan şi mamă italiană. Părinţii au locuit împreună pentru câţiva ani în Maroc, apoi mama lui Zaghba s-a întors în Italia şi s-a stabilit la Bologna, scrie Mediafax.

Zaghba ar fi fost oprit pe aeroportul din Bologna în martie 2016, în timp ce încerca să ia un zbor către Turcia şi apoi către Siria. Ulterior, el a fost eliberat fără nicio acuzaţie.Conform cotidianului italian, serviciile de securitate din Italia ar fi semnat prezenţa marocanului şi mişcările lui către autorităţile marocane şi britanice, fiind trecut pe lista persoanelor suspectate de terorism.

Recent, Youssef Zaghba ar fi lucrat la un restaurant din Londra. Bărbatul a păstrat legătura cu mama lui, dar n-a mai vizitat-o de anul trecut.

Luni, poliţia britanică a oferit numele şi fotografiile a doi dintre atacatorii din centrul Londrei. Khuram Shazad Butt, în vârstă de 27 de ani, era un cetăţean britanic născut în Pakistan. Rachid Redouane, în vârstă de 30 de ani, ar fi avut cetăţenie marocană şi libiană.

Toţi cei trei bărbaţi au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Khuram Shazad Butt era în atenţia poliţiei şi a serviciului de informaţii interne MI5. Bărbatul era însurat, avea doi copii şi locuia în Barking, în estul Londrei, de mai mulţi ani. Totuşi, autorităţile susţin că n-au avut nicio informaţie cu privire la plănuirea unui atac terorist de către acesta.

Anul trecut, Khuram Shazad Butt a apărut într-un documentar TV despre islamiştii britanici. Totodată, el a fost implicat într-un altercaţie cu poliţia, după ce a desfăşurat un steag al Stat Islamic în Regent's Park din Londra.

 

Comenteaza