Cele mai puternice avioane din lume sunt la Cluj! Ce misiuni vor executa

Cele mai puternice avioane din lume sunt la Cluj! Ce misiuni vor executa
| Foto: thedrive.com

Un detașament format din celebrele avioane de luptă F-22 Raptor ale SUA a sosit la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, județul Cluj, pentru exerciții comune cu piloții români și italieni.

Chiar dacă avioanele au ajuns de la începutul săptămânii în România, anunțul a fost făcut abia miercuri de către reprezentanții Forțelor Aeriene Române.

Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 20 de militari și aeronave F-22 Raptor, va executa, în perioada 22-26 mai, misiuni de antrenament în comun cu militarii şi aeronavele din cadrul Forțelor Aeriene Române şi a Forţelor Aeriene Italiene.

Aeronavele americane au sosit luni, 22 mai, în Baza 71 Aeriană „ General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”, au transmis aceștia.

F-22 Raptor produs de Lockheed Martin/Boeing este un avion de vânătoare cu un singur loc, face parte din generația a cincea de avioane militare care dispun de supermanevrabilitate și tehnologie stealth.

Este considerat cel mai puternic avion de luptă din lume, fiind una dintre mândriile aviației americane.

A fost proiectat în primul rând ca un avion de vânătoare cu superioritate aeriană, dar are și alte capabilități adiționale cum ar fi atacuri la sol, tehnici de luptă folosind arme electronice și rolul de interceptare a semnalelor inamice.

Comenteaza