Centrul social adresat bolnavilor oncologici în stadiu avansat, prezentat oficial FOTO

Centrul social adresat bolnavilor oncologici în stadiu avansat, prezentat oficial FOTO
Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, care le va oferi bolnavilor oncologici în stadiu terminal asistenţă sufletească şi medicală a fost prezentat astăzi oficial de reprezentanţii Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Aşezământul va dispune de 20 de paturi, ambulator şi centru de zi, la care se aduagă spaţii administrative. Beneficiarii vor fi selectaţi de colectivul centrului, iar serviciile oferite vor fi gratuite.

Episcopul-vicar al Clujului, Vasile Someşanul a subliniat că în cadurl centrului vor fi oferite servicii menite să aline suferinţa bolnavilor de cancer în stadiu avansat dar şi familiilor acestora, punând accentul pe sprijinul sufletesc.

„Va fi acordată o atenţie sporită pentru viaţa sufletească pentru cei care ajung în această situaţie", a precizat arhiereul, care le-a mulţumit tututor celor care au contrbiuit la edificarea aşezâmntului, construit în prezent în proporţie de aproximativ 95%. Echipa centrului va fi una multidisciplinară, alcătuită din preoţi, medici, asistente medicale, asistente sociale, psihologi, voluntari.

Episcopul-vicar Vasile Someşanul a oficiat de la ora 10 Liturghia arhierească, după care a oferit declaraţii presei cu privire la rolul centrului şi la modul în care acesta îşi va desfăşura activitatea.

Doritorii au putut vizita aşezământul. De la ora 13, mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ a oficiat acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, sărbătorit astăzi, care este ocrotitorul centrului.

„Importanţa centrului de îngririjiri paliative este mare, din cale afară de mare, pentru că oamenii aceştia care suferă cumplit nu prea au mângâiere. Rar unde. Mai este un centru la Bucureşti, iar acesta de la Cluj este al doilea. Să dea Dumnezeu să îşi poată împlini misiunea şi să îi poată mângâia pe cei care sunt în pragul trecerii din această viaţă în cealaltă", a specificat mitropolitul.

 

Comenteaza