"Centura de diamant" ar putea fi gata cu 10 zile mai repede decât al cincilea termen de finalizare, anunţă Boc GALERIE FOTO / VIDEO

"Centura de diamant" ar putea fi gata cu 10 zile mai repede decât termenul programat.

"Centura de diamant" a Clujului, Vâlcele-Apahida ar putea fi terminată cu zece zile mai repede decât termenul programat, cel puţin aşa insistă premierul Emil Boc, care în aceste momente este prezent pe centură.

Noul termen ar putea fi 1 noiembrie, dar oficialii susţin că intervalul dintre noul şi vechiul termen ar putea fi marcat şi de condiţiile meteorologice.

"Ninsorile şi schimbările meteorologice ar putea crea complicaţii, deşi sperăm să nu fie cazul", a spus Boc.

Costurile lucrărilor au ajuns deja la 484 milioane de lei, sumă care a crescut cu 3 milioane de lei doar în ultima lună şi jumătate. Lucrările sunt executate de consorţiul format din Nemzetkozi Vegyepszer Ungaria şi Diferit SRL iar Boc spune că, în cazul în care termenul de finalizare nu va fi respectat, "graniţa cu Ungaria e aproape şi se poate ajunge uşor, dacă încheiem colaborarea". Întrebat dacă varianta iniţială a centurii de ocolire, cea care urmărea drumul roman din zonă, mai scurtă şi mai ieftină dar care ar fi traversat trei localităţi, nu ar fi fost preferabilă, Boc spune că în acest caz centura nu ar fi rezolvat nimic. "Dacă optam pentru alt traseu decât acesta, scoteam traficul greu din Cluj-Napoca, dar îl mutam în trei comune", a spus el.

Alături de premierul Emil Boc, la centura ocolitoare a Clujului, sunt prezenţi şeful DRDP Ion Pantelimon, preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe, primarul Sorin Apostu, prefectul Florin Stamatian şi alţi membri PD-L, precum şi primarii din Gherla şi Câmpia Turzii.

Comenteaza