Cercetaţi pentru infracţiuni la volan

Cercetaţi pentru infracţiuni la volan
Un bărbat de 50 de ani din Luncani este cercetat penal după ce a condus maşina având o alcoolemie de 0,78 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Pe de altă parte, un tânăr din Huedin s-a ales cu dosar penal după ce a condus, sub influenţa alcoolului, fără permis, o maşină cu numere de înmatriculare provizorii, neînmatriculată.

"În cursul nopţii trecute, poliţiştii Biroului Rutier Câmpia-Turzii l-au depistat în trafic pe ŞTEFAN B. de 50 ani, din Luncani în timp ce conducea un autovehicul având o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", se precizează în Buletinul Informativ al Inspectoratuluipentru Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.

Bărbatul este în prezent cercetat penal "sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87 al.1 din OUG 195/2002 republicată".

Pe de altă parte, un tânăr de 32 de ani, Florin M. din Huedin a fost depistat în trafic de poliţiştii rutiri din oraş, "în timp ce conducea un autovehicul având aplicate plăcuţe cu numere provizorii, autovehiculul fiind neînmatriculat iar conducătorul autoturismului nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa alcoolului, având o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat".

 

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat sau neînregistrat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapte prevăzute şi pedepsite de
OUG 195/2002 republicată", se mai menţionează în comunicatul IPJ Cluj.

Comenteaza