Chestorul Camerei Deputaţilor, ameninţat în ziua moţiunii: Dacă trece, copiii nu îşi vor mai vedea părinţii

Chestorul Camerei Deputaţilor, ameninţat în ziua moţiunii: Dacă trece, copiii nu îşi vor mai vedea părinţii
Mircea Drăghici, chestorul Camerei Deputaţilor şi trezorier al PSD, a declarat, vineri, că în ziua în care s-a votat moţiunea de cenzură a fost ameninţat prin sms că nici el, nici soţia nu vor sfârşi bine dacă moţiunea va trece.

Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaţilor şi trezorier al PSD a explicat, vineri, într-o conferinţă de presă, la sediul PSD Argeş, cum a primit ameninţări telefonice înaintea votului moţiunii.

„Am primit un sms, imediat ce primul ministru Sorin Grindeanu a refuzat să demisioneze, de pe un număr de telefon necunoscut, în care mi se spunea: << Felicitări preşedintelui partidului; în foarte scurt timp Sorin Grindeanu va triumfa. Ştiu că veţi fi alături de dumnealui>>. Am încercat să sun pe acel număr să văd cine este. Era fără semnal sau închis. N-am băgat în seamă un astfel de sms după care, înainte de moţiunea de cenzură, chiar în buza începerii activităţii moţiunii de cenzură, ştiut fiind faptul că sunt chestorul Camerei şi că de multe ori particip direct la înmânarea bilelor de vot, dar am fost si cel care a dat rezultatul la moţiunea de cenzură la căderea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu (...) probabil cineva s-a hotărât să îmi dea un sms de pe acelaşi număr de telefon prin care mi s-a spus că dosarele mele de pe justiţie şi al soţiei mele sunt în mâinile lor şi că ele vor avea un rezultat nefast în cazul în care moţiunea de cenzură va trece. Cu alte cuvinte, copiii nu or să-şi mai vadă părinţii, iar bunicii sunt mult prea în vârstă pentru a creşte aceşti copii, aşa că trebuie să ne gândim bine la ce facem", declarat, vineri, Mircea Drăghici.

Întrebat de jurnalişti dacă va face plângere penală, Drăghici a precizat că se va ocupa avocatul său de această situaţie.

„Am trimis sms-ul către avocatul meu care se ocupă în aceste zile de diligenţele necesare pentru a sesiza autorităţile. Unii dintre colegii mei, din câte cunosc, au primit telefoane de pe numere ascunse, sau sms-uri. Fiecare a reacţionat cum a crezut de cuviinţă la primirea acestora. Poate câteodata este bine să nici nu spui de ele şi să le ştergi pur şi simplu. Eu, stând de vorbă cu unul dintre colegi, s-a aflat această chestiune", a mai spus Drăghici.

Chestorul Camerei Deputaţilor a afirmat că nu i-a fost teamă de ameninţări.

„Un sentiment de teamă nu mi-a creat. Mi-a întărit convingerea că cineva se ocupă de astfel de chestiuni. Eu ştiu din 2009, de când mi s-a inventat un dosar mie şi primarilor din Argeş, cum se fabrică aceste dosare", a mai precizat Drăghici.

Totodată, Drăghici a afirmat că nu şi-ar fi dorit să iasă în spaţiul public pentru a spune că a fost ameninţat, dar a făcut-o Olguţa Vasilescu.

Potrivit Antena 3, Vasilescu a mărturisit la o emisiune TV că mai mulţi membri PSD au reclamat presiuni, ajungându-se chiar la ameninţări cu moartea, înaintea votului la moţiunea de cenzură, Mircea Drăghici primind un mesaj cum că „nu o să îşi mai vadă copiii şi părinţii".

 

 

Comenteaza