Chestorul Manoloiu, şeful Serviciului de Evidenţă a Populaţiei, audiat la Parchet

Chestorul Manoloiu ar fi eludat dispoziţiile legale incidente în materia atribuţiilor sale atunci când a comunicat numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente destinate desfăşurării referendumului naţional, chestorul cunoscând faptul că încalcă legislaţia în materie şi ignorând acest aspect, susţin surse judiciare.
Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a comunicat Curţii Constituţionale, prin chestorul şef Constantin Manoloiu (subordonatul ministrului de Interne, Ioan Rus), a semnat o adresă transmisă Curţii Constituţionale în 1 august 2012, în care este notat faptul că în listele electorale permanente utilizate la referendum au fost înscrise un număr de 18.292.514 persoane.
A doua zi, chestorul Manoloiu a transmis o a doua adresă, în care face o precizare în care confirmă nereguli din bazele de date cu privire la cetăţenii români morţi sau aflaţi în străinătate, în final notând că datele pot afecta numărul total al cetăţeanilor cu drept de vot înscrişi în listele electorale permanente. Totodată, a scris că nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, această atribuţie revenind exclusiv Autorităţii Electorale Permanente.
De asemenea, în 27 iulie 2012, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a comunicat Biroului Electoral Central că în copiile listelor electorale permanente sunt înscrişi 18.292.514 alegători, iar în 10 iulie 2012 aceeaşi instituţie a comunicat BEC numărul de cetăţeni cu drept de vot, adică un total de 18.308.612, din care 15.714.403 alegători care posedă cărţi de identitate.
Tot în 10 iulie 2012, Direcţia a comunicat Biroului Electoral Central numărul de cetăţeni cu drept de vot, adică un total de 18.308.612.
Citeste mai mult pe realitatea.net.