Clădirea Cadastrului de la Cluj se construieşte de opt ani

Clădirea Cadastrului de la Cluj se construieşte de opt ani
Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, va propune Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) rezolvarea problemei noului sediu al oficiului judeţean, a cărei construcţie a început în 2006.

Lucrările la această clădire sunt sistate de o lungă perioadă de timp din cauza unui diferend cu constructorul, legat de finanţarea diverselor faze de execuţie, a informat Prefectura Cluj. Vuşcan a promis reluarea demersurilor la nivelul ANCPI Bucureşti pentru deblocarea situaţiei şi pentru găsirea unei soluţii legate de finanţare şi finalizare a construcţiei, având în vedere faptul că instituţia clujeană are o importanţă deosebită în activitatea economică a judeţului, dar şi indicatorii de performanţă care o situează pe primele locuri la nivel naţional.

Reprezentanţii prefecturii au constatat că noul sediu va fi necesar pentru fluidizarea, siguranţa şi eficientizarea serviciilor oferite cetăţenilor. Prefectul a avut ieri o întâlnire cu reprezentanţi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Cluj în care s-au analizat dificultăţile şi nevoile specifice a activităţii de cadastru şi carte funciară, precum şi problemele personalului acestei structuri. „S-a luat în discuţie o problemă acută cu care se confruntă instituţia, şi anume numărul insuficient de personal necesar desfăşurării optime a activităţii, acesta reducându-se la nivelul întregului oficiu cu 16% în anul 2010 şi apoi 4% în anul 2012, în condiţiile creşterii constante a volumului de activitate", a transmis conducerea prefecturii clujene.

Comenteaza