Clasa pregătitoare: în centru se refuză elevii, şcolile de cartier au locuri libere VIDEO

Clasa pregătitoare: în centru se refuză elevii, şcolile de cartier au locuri libere VIDEO
Părinţii care au riscat să îşi înscrie copiii în clasa întâi sau cea pregătitoare abia în etapa a doua, au aflat astăzi dacă aceştia au fost admişi la şcoala mult dorită. În timp ce liceele din centrul oraşului au fost nevoite să refuze zeci de elevi, cele de cartier au rămas cu locuri libere.

În Cluj mai erau disponibile aproape 2.500 de locuri la clasa pregătitoare şi puţin peste 2000 la clasa întâi. Bătălia s-a dat însă pe şcolile de top dion centrul oraşului.

"Ne-am ocupat toate locurile. La clasa întâi au fost 31 admişi, 12 respinşi, iar la clasa pregătitoare s-au ocupat toate locurile, nu există niciun respins.  Criteriile specifice nu au mai folosit pentru că s-a tras linia după utilizarea criteriilor generale", spune directorul adjunct al Colegiului Naţional "Emil Racoviţă", Adrian Magdaş.

Pe de altă parte, în unele şcoli de cartier a rămas chiar şi câte o clasă întreagă neocupată.

"La clasa pregătitoare mai avem 27 de locuri la secţia română. Avem şi câte un rând de clase la secţia maghiară, la care au mai rămas locuri, respectiv 11 la întâi şi 12 locuri la clasa pregătitoare", spune directorul adjunct al liceului teoretic "Onisifor Ghibu", Viorel Toşa.

Copiii respinşi în a doua fază, vor putea fi înscrişi între 23 şi 25 aprilie în şcoala de circumpscripţie. A patra etapă a înscrierilor va fi organizată în luna mai.

Reporter: Andreea Popa
Imagine: Lorant Ersek

Comenteaza