Cluj-Napoca, printre cele mai bune destinații din lume, într-un nou clasament în care Bucureștiul nu a prins top 100

Cluj-Napoca, printre cele mai bune destinații din lume, într-un nou clasament în care Bucureștiul nu a prins top 100

Un clasament cu cele mai bune orașe pentru călătorii preocupați de ecologie a inclus Cluj-Napoca pe locul 86, top în care orașul de pe Someș depășește Chicago, Miami, Singapore, Los Angeles, Istanbul, Sofia sau Dubai.

Cele mai frecvente tipuri de călătorie sunt citybreak-urile. Oamenii care vor să călătorească într-un anumit oraș urmăresc mai multe variabile, cum ar fi: cazarea, distanța, destinația și experiențele.

Indicele orașelor pentru călătorii responsabili (2023) este un clasament creat de motorul de căutare momondo, care a analizat 28 de factori pe care călătorii preocupați de ecologie îi iau în calcul de obicei: de la cum să ajungi într-un oraș până la activitățile disponibile acolo

Orașele au fost punctate la patru categorii de bază care oferă călătorilor o idee completă despre cum poți să-ți alegi un oraș ca destinație și care iau în considerare aspecte legate de sustenabilitate și ecologie.

Scopul acestui top este de a-i ajuta pe iubitorii de călătorie să-și planifice mai ușor următoarea călătorie.

167 de orașe din întreaga lume fac parte în 2023 din indicele orașelor pentru călătorii responsabili (2023).

Pe primele poziții sunt doar orașe europene

Pe prima poziție în clasament se află Rotterdam din Olanda. Acest oraș conduce copul deoarece nu este foarte populat, are prețuri bune, iar rețeaua de transport este excelentă.

Pe poziția a două găsim încă un oraș olandez, Amsterdam. Deși este foarte populat, acest oraș reușește să-i convingă pe cei care au alcătuit clasamentul prin rețeaua de transport cu emisii slabe de carbon, cu feriboturi și trenuri.

Amsterdam este urmat de Graz din Austria. Potrivit momondo, acest oraș este o bijuterie ascunsă care a reușit să ocupe locul trei deoarece este o destinație foarte bună pentru călătorii preocupați de sustenabilitate.

Abia pe locul 29 găsim un oraș din afara spațiului european, și anume capitala Japoniei, Tokyo.

Top 10 orașe:

  • Rotterdam, Olanda
  • Amsterdam, Olanda
  • Graz, Austria
  • Trondheim, Norvegia
  • Munich, Germania
  • Helsinki, Finlanda
  • Stockholm, Suedia
  • Zurich, Elveția
  • Gothenburg, Suedia
  • Viena, Austria
     

Cluj-Napoca a prins top 100, Bucureștiul nu

Ne îndreptăm spre sfârșitul clasamentului unde găsim și primul oraș românesc, Cluj-Napoca. Orașul de pe Someș ocupă poziția 86, cu mult peste capitala București, care se află pe locul 105. 

Cluj-Napoca oferă spre închiriere mașini mai puțin poluante și accesibile. Orașul are multe muzee și locuri de vizitat, iar numărul mare de piețe și magazine second-hand oferă călătorilor un mediu de cumpărături mai puțin poluant, reiese din analiza momondo.

La fel ca și Cluj-Napoca, Bucureștiul oferă servicii bune de închiriere mașini eco la prețuri accesibile și deține numeroase muzee și locații de vizitat. 

loading...
Comenteaza