Cluj, ziua a unsprezecea de proteste. "Boc, Boc, Boc, demisia pe loc!" GALERIE FOTO

Cluj, ziua a unsprezecea de proteste.
Clujenii protestează şi astăzi împotriva preşedintelui Traian Băsescu, în locul devenit obişnuit: Piaţa Unirii. Protestul e îndreptat împotriva tuturor partidelor politice.

Suntem în a unsprezecea zi de proteste la Cluj. Momentan sunt circa 100 de persoane în Piaţa Unirii. Înainte de ora 18 au venit foarte mulţi pensionari, apoi au sosit şi tinerii.

Se scandează, ca în fiecare zi, "Jos Băsescu".

Reamintim că la ora 15, în faţa Prefecturii au protestat şi sindicaliştii din spitalele clujene şi din licee.

UPDATE 18.20. Sunt câteva zeci de persoane care privesc protestele de pe margine, fără să scandeze. Unul din protestatari a încercat să explice la portavoce care este semnificaţia politică a protestului, însă a fost întrerupt de huiduieli vehemente.

"Boc, Boc, Boc, demisia pe loc", "Nu vă fie frică, că Băsescu pică", "UDMR, nu fura pădurile", se scandează.

UPDATE 18.35. "Bocul nu e Boc destul / Dacă nu e şi fudul", scrie pe una din puţinele pancartele afişate astăzi. În schimb, a fost lansată o scandare nouă: "PDL şi gaşca lui / Sunt duşmanii neamului".

UPDATE 18.45. Un mic incident la proteste. Mai mulţi manifestanţi au afişat un banner gigant "Toată clasa politică din România / Ne-au distrus copilăria". Un individ recalcitrant a început săţi împingă pe cei cu bannerul, urlând "Ştiu cine sunteţi cu adevărat". Mulţimea a răspuns: "Fără violenţă". Omul a fost înconjurat de reporteri, câţiva din mulţime au încercat să-l liniltească, dar i-a impins şi pe aceştia.

UPDATE 18.52. Omul a fost scos din mulţime, liderii protestatarilor au încercat să afle ce doreşte, iar el a explicat, incoerent, că bannerul ar fi fost comandat de PDL-istul Buda şi Dan Diaconescu.

UPDATE 19.15. Protestatarii scandează în continuare lozinci anti-Băsescu şi Guvern, dar încă nu au plecat în marş.

UPDATE 19.30. Protestatanţii au pornit în marş, pe strada Eroilor. La Primăria veche, ei s-au oprit şi au scandat "PDL, nu uita, Gherla este casa ta", după care au continuat să se deplaseze spre Prefectură.

UPDATE 19.55. Circa 150 de protestatari au încheiat scandările împotriva preşedintelui Băsescu din faţa Prefecturii, iar acum se îndreaptă spre Primărie şi spre Casa de Cultură a Studenţilor.

UPDATE 20.35. Protestatarii au revenit în Piaţa Unirii. Din fericire, nici azi nu s-au înregistrat incidente deosebite.

Etichete
Comenteaza