Video Clujeanul din fruntea SGG, după atacul din Slovacia: „Asta arată, încă odată, cât de periculos este acest discurs instigator la ură”

Clujeanul din fruntea SGG, după atacul din Slovacia: „Asta arată, încă odată, cât de periculos este acest discurs instigator la ură”
| Foto: Facebook.com/Secretariatul General al Guvernului

Mircea Abrudean, secretarul General al Guvernului României (SGG), trage un semnal de alarmă pentru scena politică românească după atacul din Slovacia, unde premierul Robert Fico a fost împușcat în plină stradă și se află într-o stare foarte gravă.

Fostul prefect al Clujului a spus, la ZIUA LIVE, că acest incident trebuie să dea de gândit oamenilor deoarece și în România există componenta asta de discurs aparent naționalist, patriotic, dar care este de fapt extremist și instigator la ură.

Ceea ce s-a întâmplat în Slovacia este condamnabil din toate punctele de vedere. Toți liderii politici din România au condamnat la unison acest lucru, cum este și normal. Este absolut îngrijorător că avem atât de aproape de noi situații de acest gen. Asta arată, încă odată, cât de periculos este acest discurs instigator la ură. Despre asta vorbim, despre extremism care ajunge să genereze astfel de situații de neconceput în democrațiile moderne.

Nu s-a mai întâmplat așa ceva în Europa de foarte mult timp. Trebuie să dea de gândit oamenilor acest incident. Ce o fi avut în cap omul acela când a făcut asta? O fi avut ce i-au băgat alții în cap, că nu s-a gândit el la asta. Este extrem de periculos ce se întâmplă și în România pentru că avem componenta asta de discurs aparent naționalist, patriotic, dar care este de fapt extremist și instigator la ură.

Sper ca lucrurile să evolueze într-o notă pozitivă pentru premierul Slovaciei. Oamenii trebuie să învețe din ce s-a întâmplat acolo. Astfel de propagandă nu poate fi văzută cu ochi buni nicăieri în lume și când au ocazia să voteze, să acționeze în consecință. Votul este cel mai puternic instrument pe care noi îl avem în democrație și trebuie să-l folosim ca atare”, a declarat, la ZIUA LIVE, Mricea Abrudean.

Premierul pro-rus al Slovaciei Robert Fico a fost împușcat în stradă, miercuri, în localitatea Handlova. Incidentul s-a produs în fața Casei de Cultură, unde se întrunea guvernul în ședință, când premierul a venit în mijlocul oamenilor. Fico a fost transportat la spital și operat de urgență.

Comenteaza