Clujenii au fost mai cumpătaţi de sărbători VIDEO

Clujenii au fost mai cumpătaţi de sărbători VIDEO
200 de persoane au ajuns la Urgenţe în ultimele două zile. Un bărbat a fost călcat de o maşină de teren în timp ce se afla la plajă.

Un dejean a fost călcat de un autoturism fără frâne, în timp ce se afla la plajă şi a suferit o posibilă fractură de coloană lombară. Bărbatul, de 35 de ani, a fost operat în repetate rânduri la Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca, în cursul ultimelor 24 de ore.

"Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor sâmbătă, la ora 23:35, cu politraumatism. S-a intervenit chirurgical, iar acum pacientul este intubat şi ventilat mecanic, cu probleme de coloană lombară care vor putea fi rezolvate în timp", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj, Monica Costin.

Medicii spun că numărul cazurilor care s-au adresat (UPU) Cluj de Paşte este unul normal având în vedere zilele de sărbătoare. "În ultimele două zile am avut 200 de pacienţi. Azi (ieri - n. red.) am avut 100 de pacienţi, cu patologie diversă, normală. Populaţia a fost ponderată", arată oficialii unităţii medicale clujene. Medicii clujeni au tratat aproximativ 10 enterocolite pe zi, 10 cazuri de colici biliare, 10 muşcături de căpuşe şi câini şi câte 10 accidente casnice.

Medicii de pe ambulanţă au fost chemaţi să intervină la peste 800 de cazuri. Dintre acestea, mai mult de jumătate au fost toxiinfecţii alimentare.

"Dintre aceste 800 de cazuri, peste jumătate au fost tulburări digestiv, vorbim de greţuri, vărsături, colică amdomială sau colici biliare. Am avut cinci solicitări de la diferite biserici din Cluj, lipotimii, probabil şi emoţiile, probabil şi postul care s-a ţinut până în perioada respectivă", a precizat pentru Realitatea TV Cluj Horea Simu, directorul Ambulanţei Cluj.

 

Comenteaza