Clujenii, mai buni la bac decât la şofat

Clujenii, mai buni la bac decât la şofat
Probele bacalaureatului par a fi un obstacole mult mai uşor de depăşit pentru clujeni decât cele ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere. Cel puţin asta spun datele statistice ale anului trecut.

Promovabilitatea la „bac" în 2014, la nivelul judeţului Cluj, a fost de 73,96%. În schimb, gradul de promovare a examenului pentru obţinerea permisului de conducere a fost anul trecut de numai 34,13%.

Din cele 22.995 de persoane examinate în cursul anului, doar 7.848 au reuşit să obţină mult râvnitul permis de conducere. Aceste ultime date au fost făcute publice în raportul de activitate pe 2014 al instituţiei prefectului.

Procentul de promovare a examenului auto, ca şi numărul celor care au reuşit să-şi ia permisul este în scădere faţă de 2013, când s-a înregistrat o promovabilitate de 38%. Acum doi ani, din 23.324 de persoane examinate, doar 8.862 au reuşit să facă faţă ambelor probe.

De remarcat că atât în 2013, cât şi în 2014 proba practică s-a dovedit a fi mai greu de trecut decât proba teoretică, în ambele cazuri gradul de promovare al probei practice fiind mai mic, deşi nu cu mult, decât gradul de promovare al probei teoretice.

Comenteaza