Clujenii nu mai sunt interesaţi de ACTA. Doar 30 de persoane au venit în Unirii

Clujenii nu mai sunt interesaţi de ACTA. Doar 30 de persoane au venit în Unirii
Protestul anti ACTA, programat astăzi, de la ora 14, în Piaţa Unirii a strâns circa 30 de persoane.

La ora 14, ora oficială la care trebuia să înceapă protestul anti ACTA, în Piaţa Unirii erau doar vânzătorii de mărţişoare.

După circa o oră, s-au strâns circa 30 de persoane, mai mult la taclale decât la protest. Trei tineri şi-au pus pe faţă măştile "Anonymous". Manifestanţii spun că de vină pentru prezenţa slabă a clujenilor la protest este o neînţelegere vizavi de ora de întâlnire.

"Iniţial, protestul era programat pentru ora 14, apoi s-a vehiculat ora 17. Oamenii o să vină cel mai probabil mai târziu. Ce-i drept, noi românii nici nu avem cultura protestelor. Nu sunte destul de sigur pe noi să ieşim în stradă să ne susţine cauza", a spus unul dintre protestatari.

Protestul anti ACTA a fost anunţat pe reţeaua de socializare Facebook în urmă cu două săptămâni. Peste 2000 de persoane şi-au exprimat virtual dorinţa de a ieşi în stradă.

"N-au fost 25.000 câţi s-au anunţat, dar au fost mai mulţi ca la orice alt protest din ţară de până acum. Dacă România nu se retrage în mod oficial din tratatul ACTA, pe data de 25 februarie ieşim din noi în stradă. Dorim respingerea ratificării ACTA de către Parlamentul European şi cel Roman", se arata în mesajul postat pe reţeaua de socializare.

Astfel de manifestaţii sunt programate şi în alte oraşe ale ţării: Bacău, Bucureşti, Braşov, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara.

 

Etichete
Comenteaza