Cluj-Napoca, peste Los Angeles, Paris şi Londra într-un raport al calităţii vieţii

Cluj-Napoca, peste Los Angeles, Paris şi Londra într-un raport al calităţii vieţii
| Foto: cluj.com - Pekus Andrei

După ce au fost analizate 255 de oraşe de pe Glob, printre care şi câteva din România, un clasament al calităţii vieţii întocmit de portalul Numbeo, pune Clujul pe locul 123, peste Los Angeles (locul 138), Londra (locul 163) şi Paris (locul 177).

Clasamentul celor de la Numbeo.com a ţinut cont de mai mulţi factori, printre care salariile, costul real al vieţii, preţurile, puterea reală de cumpărare, siguranţa şi sănătatea oamenilor, poluarea sau traficul.

Clasamentul calităţii vieţii al portalului Numbeo a fost făcut după ce au fost analizate 255 de oraşe de pe Glob, printre care şi câteva din România, potrivit datelor din raport analizate de adevarul.ro

Timişoara este oraşul cel mai bine clasat în România (locul 116), urmat de Cluj (123), în timp ce Bucureştiul este pe locul 188. Budapesta (172) şi Sofia (144) sunt deasupra capitalei României. Totuşi, Bucureştiul este peste Hong Kong (222), Roma (203), Shanghai (235) sau Beijing (251).

Pe de altă parte, Clujul este foarte bine clasat în topul calităţii vieţii, pe locul 123, depăşind oraşe precum Los Angeles, care este pe 138, Londra, care este pe 163 sau Paris, care e pe 177.

Într-un alt top, cel al costului vieţii, Bucureştiul este cel mai scump oraş din România şi e pe locul 184 general, urmat imediat de Cluj (185). 

Ce este Numbeo

Numbeo.com este platformă lansată în luna aprilie 2009, care adună informaţii şi date statistice din cele mai importante oraşe ale lumii. Datele disponibile prezentate nu sunt influenţate de nicio organizaţie guvernamentală. Numbeo a fost menţionat ca sursă credibilă, iar datele sale au fost citate de mai multe publicaţii internaţionale de prestigiu, precum Time, Forbes, The Economist, New York Times, The Telegraph, The Washington Post, USA Today, The Sydney Morning Herald.

Comenteaza