Clujul, în Top 3 destinaţii pentru migranţi

Clujul, în Top 3 destinaţii pentru migranţi
Migranţii din ţările terţe se orientează către Cluj. Municipiul de la poalele Feleacului ocupă locul trei în topul oraşelor preferate de imigranţi.

Persoanele din afara Uniunii Europene care vin în România preferă să se stabilească, temporar, la Cluj. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), judeţul Cluj ocupă poziţia a treia în topul destinaţiilor româneşti înspre care se orientează străinii din afara Uniunii Europene (UE). Majoritatea studenţi, tinerii optează pentru nivelul înalt de calificare şi costurile reduse din Cluj-Napoca.

Municipiul de la poalele Feleacului este preferat în special de tinerii care vin la Cluj să studieze. Principalele două instituţii către care se orientează sunt Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iuliu Haţieganu şi Universitatea Babeş-Bolyai (UBB).

La UMF studiază, în acest an universitar, peste 2.000 de studenţi din ţări din afara UE. Potrivit datelor UMF Cluj, în anul universitar 2012-2013, la linia franceză s-au înscris 1.185 de studenţi. Au venit să studieze în limba engleză 795 de studenţi, iar 170 de tineri au optat pentru cursurile în limba română.

Taxele reduse şi nivelul înalt de pregătire i-au adus pe studenţii din ţări terţe şi la UBB. Potrivit datelor furnizate de instituţia de învăţământ superior, la Cluj-Napoca sunt înmatriculaţi la studii complete peste 550 de studenţi din ţările din afara UE.

Pe primele locuri în topul judeţelor din România preferate de străini se situează Bucureşti şi Ilfov. La egalitate cu judeţul Cluj, pe locul trei se află şi Constanţa.

 

 

Comenteaza