Clujul, printre județele cu cele mai multe situații de urgență înregistrate în ultimele 24 ore. Câte persoane au fost salvate?

Clujul, printre județele cu cele mai multe situații de urgență înregistrate în ultimele 24 ore. Câte persoane au fost salvate?
| Foto: Agerpres

Mii de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD în ultimele 24 de ore la nivel național. Clujul se află în topul județelor cu cele mai multe intervenții înregistrate.

Peste 1.600 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD la nivel național, iar pe timpul misiunilor desfăşurate joi, 8 februarie, pompierii au salvat 48 de persoane aflate în stare critică.

Clujul se numără printre județele cu cele mai multe situații de urgență înregistrare în ultimele 24 de ore.

"Datorită răspunsului eficient furnizat pe parcursul misiunilor desfăşurate, echipajele operative au intervenit prompt la peste 1.600 de solicitări înregistrate la nivel naţional, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Cluj, Prahova și Mureş", informează Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), conform AGERPRES.

Din totalul intervenţiilor, o pondere de aproximativ 80% a constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora 1.307 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD.

Pompierii au gestionat 168 de misiuni în sprijinul comunităţilor şi bunurilor acestora, în timp ce echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea şi lichidarea celor 136 de incendii înregistrate pe tot teritoriul ţării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăţi şi limitând pagubele materiale.

"Din totalul incendiilor înregistrate, 96 de intervenţii au fost la arderi necontrolate (mirişti, vegetaţie uscată, deşeuri), suprafaţa de teren afectată fiind de aproximativ 935 ha de teren", arată sursa citată.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, o atenţie deosebită a fost acordată şi accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acţionând în zece situaţii pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

Mai multe informaţii cu privire la modul de comportare în situaţii de urgenţă pot fi accesate pe platforma naţională - Fiipregatit.ro.

Comenteaza