Clujul va avea un nou aparat RMN de ultimă generaţie

Clujul va avea un nou aparat RMN de ultimă generaţie
Examinări de mare precizie, cum încă nu se fac în Transilvania şi nici chiar la nivel naţional, se vor putea efectua la Cluj din 26 noiembrie, odată cu inaugurarea Clinicii de Diagnostic Phoenix, care va găzdui aparatul Magnetom Avanto Siemens. Sâmbătă a fost montată aparatura de ultimă generaţie.

Investiţia pentru viitoarea clinică se ridică la 1.300.000 de euro. Aparatul are la bază tehnologia TIM (Total Imaging Matrix), este ultima generaţie de tip RMN (Rezonanţă Magnetică Nucleară) şi va permite efectuarea unei serii de examinări care vor avea loc în premieră în Transilvania şi chiar în România. “Mai există un aparat similar, însă ceva mai puţin performant la Bucureşti, tot la o clinică Phoenix”, a precizat Cristian Bara, reprezentant al clinicii care se va deschide la Cluj. “Datorită soft-urilor şi programelor pe care le are, peste 30% din examinările pe care le poate face acest aparat RMN vor fi premiere în această parte a ţării. Se vor putea efectua examinări spectroscopice ale leziunilor cerebrale, ale întregului corp, examinări RM ale fătului înainte de naştere sau chiar angiografia întregului corp într-o singură şedinţă”, a explicat oficialul Clinicii de Diagnostic Phoenix Cluj.

Noul aparat, în valoare de 1.100.000 de euro, permite examinări pentru toate domeniile imagisticii RM: cardiologie, angiografie, oncologie, ortopedie şi traumatologie, neurologie, imagistică abdominală, imagistică de sân, imagistică pediatrică. Aparatul a fost montat sâmbătă dimineaţa, în spaţiile Clinicii de Diagnostic Phoenix cu sediul în Calea Moţilor nr. 19-22. O examinare va presupune plata unor sume cuprinse între 100 şi 500 de lei. Întregul personal al unităţii, de la medici specialişti la asistente, este instruit în centre medicale de prestigiu din Elveţia, SUA, Anglia sau Israel. “Colaborarea cu aceste clinici ne va aduce un alt serviciu în premieră în Transilvania, aşa-numitul «second opinion». Pacientul vine cu diagnosticul gata pus, dar are dubii. Starea sa va fi evaluată la noi de către specialişti de renume din cadrul acestor instituţii din afara ţării”, a mai spus Bara.

Comenteaza