CNAIR prelungește cu încă o lună termenul privind desemnarea construcorului pentru cel mai scump tronson din Autostrada Transilvania

CNAIR prelungește cu încă o lună termenul privind desemnarea construcorului pentru cel mai scump tronson din Autostrada Transilvania

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a amânat cu încă o lună termenul pentru anunțarea constructorului pentru cel mai mare contract licitat până acum; este vorba despre lotul Meseș, licitația pentru secțiunea Poarta Sălajului – Zimbor – Zalău – Nușfalău (41 kilometri). Noul termen stabilit de CNAIR este 30 august 2024. 

CNAIR prelungise de mai multe ori termenul estimat pentru desemnarea câștigătorului pentru ,,lotul Meseș”. Contractul pentru secțiunea Poarta Sălajului – Zimbor – Zalău – Nușfalău, care include și tunelul Meseș de aproape 3 kilometri, are o valoare estimată cuprinsă între 7,4 și 8,8 miliarde lei, cel mai mare din România.

Noul termen precizat de CNAIR este, potrivit economedia.ro, 30 august 2024. Licitația pentru secțiunea Poarta Sălajului – Zimbor – Zalău – Nușfalău de pe A3 a fost relansată în 10 februarie 2023. Inițial, licitația pentru această secțiune, ce include și tunelul Meseș, a fost lansată în luna noiembrie 2020 (cu o valoare de 4,4 miliarde de lei), dar n-a fost desemnat niciun câștigător. În august anul trecut, odată cu relansarea licitației, au fost depuse 7 oferte.

Cinci dintre cei 7 ofertanți (lideri de asociere) sunt turci

1. Ofertant unic : IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş.;

2. Ofertant unic : WEBUILD SPA – MILANO;

3. Ofertant unic : MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI;

4. Asociere : SC SA & PE CONSTRUCT SRL (Lider), Euro-Asfalt, SPEDITION UMB, TEHNOSTRADE S.R.L.;

5. Asociere : MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. (Leader), OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S.;

6. Asociere: Tekfen Insaat ve Tesisat A.S. (Tekfen Construction & Installation Co., Inc.) (Leader), DOGUS INSAAT VE TICARET A.S.;

După depunerea ofertelor, evaluarea a fost amânată pentru februarie 2024, apoi pentru luna martie, după care aprilie, respectiv pentru finalul lunii mai. Apoi, CNAIR a prelungit până în 28 iunie etapa de evaluare a ofertelor (al cincilea termen). Pe 28 iunie, desemnarea căștigătorului a fost amânată pentru a șasea oară, până pe 31 iulie 2024. Acum, CNAIR a stabilit un nou termen: 30 august.

Contractul pentru secțiunea Poarta Sălajului – Nușfalău, care include și tunelul Meseș de aproape 3 kilometri, are o valoare estimată cuprinsă între 7,4 și 8,8 miliarde lei.

7. Asociere : Nurol Insaat ve Ticaret A.S. (Leader), DUYGU TAAHHÜT VE İNŞAAT A.Ş.

Comenteaza