Consiliul Judeţean le cere clujenilor variante pentru noua denumire a Aeroportului Cluj. Cum propui un nume

Consiliul Judeţean le cere clujenilor variante pentru noua denumire a Aeroportului Cluj. Cum propui un nume
Consiliul Judeţean Cluj a iniţiat astăzi demersurile ca să schimbe denumirea aeroportului din Cluj, denumire ce ar urma să includă numele unei personalităţi reprezentative pentru judeţ.

"Prin acest demers se îndeplineşte o datorie de onoare, aceea de a recunoaşte meritele, cinsti şi face cunoscute marile personalităţi pe care judeţul Cluj le-a dat de-a lungul timpului, personalităţi care au făcut cinste şi au promovat judeţul pe plan naţional şi internaţional şi al căror nume trebuie să se identifice cu judeţul Cluj", spune preşedintele CJ Cluj Horea Uioreanu. El spune că un studiu efectuat recent împreună cu Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, referitor la denumirea a 140 de aeroporturi din străinătate, a relevat faptul că numele acestora nu este legat neapărat de aviaţie sau de personalităţi din acest domeniu, ci de personalităţi istorice, ale artei, culturii sau vieţii ştiinţifice.

Uioreanu are deja o listă depotenţiale denumiri - Hermann Oberth, Emil Racoviţă şi Smaranda Brăescu.

Clujenii care vor să propună denumiri pentru aeroport le pot transmite pe adresa de e-mail a instituţiei, infopublic (arond) cjcluj.ro sau la sediul Consiliului Judeţean de pe Calea Dorobanţilor 106.

Comenteaza