Contre între conducerea CJ şi şefa firmei de pază a instituţiei VIDEO

Contre între conducerea CJ şi şefa firmei de pază a instituţiei VIDEO
Tentativă de mită la Consiliul Judeţean. Cel puţin asta susţine vicepreşedintele Ioan Oleleu că s-a întâmplat. El a declarat că fostul director al societăţii de pază din subordinea instituţiei ar fi încercat să-i dea bani pentru a rămâne în funcţie. Acesta neagă acuzaţiile şi spune că şi-a recâştigat funcţia în justiţie.

Consilierii judeţeni au votat astăzi desfiinţarea postului de director al societăţii Pază şi Protecţie SRL, aflată în subordinea instituţiei. Decizia a fost motivată de faptul că postul se suprapune cu cel de administrator, existent în organigramă. Hotărârea vine, însă, după ce fostul director, Adriana Sabău, a câştigat în instanţă un proces pentru reîncadrarea pe funcţie. Decizia a stârnit discuţii aprinse între consilierii PSD şi PDL. Vicepreşedintele Ioan Oleleu a declarat chiar că Adriana Sabău ar fi încercat să îl mituiască.

"Şi-a trimis inaintasii sa-mi ceara un singur lucru: domnule vicepresedinte spuneti-ne cati bani va trebuie ca sa raman pe aceasta functie? asta este cea pe care dvs ati sustinut-o in aceasta functie stimati colegi de la PDL. O spun public si stiu ce afirm", a declarat Ioan Oleleu, vicepreşdintele Consiliului Judeţean Cluj.

Consilierii PDL l-au întrebat pe vicepreşedinte de ce nu s-a adresat DNA-ului.

"De ce n-ati mers frumos la organele abilitate sa faceti plangere impotriva unei posibile mituiri a dvs ca sa ramana in functie doamna?", a întrebat consilierul PDL Rareş Rusu.

Adriana Sabău neagă acuzaţiile şi spune că nu avea niciun motiv să dea mită.

"Adica nu vad... ca sa se puna in aplicare o sentinta in judetul Cluj trebuie sa se dea mita? Asta e raspunsul meu. Daca domnul Oleleu astepta vreo mita din partea mea sa fie sanatos va avea o mare dezamagire", a declarat Adriana Sabău, directoarea firmei de pază a CJ Cluj.

Reporter: Deci n-ai trimis repreznetanti?

Adriana Sabău - "Nici vorba nici prin cap nu mi-a trecut".

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a făcut publice mai multe nereguli găsite la firma de pază a instituţiei.

"Munca suplimentara nu era compensata nici cu ore suplimentare nici cu plata sporului prevazut de lege", a explicat Olelelu.

"Nu mai stiu. Eu am plecat de acolo. Daca s-au facut ceva greseli in sensul ca doamna de la personal sau programul de salarizare era in neregula astea pot fi puse in aplicare", a adăugat Adriana Sabău.

Sabău a revenit la serviciu pe 3 octombrie, după ce a câştigat procesul, dar postul pe care a fost reîncadrată este ocupat. Femeia şi-a luat concediu de odihnă până la lămurirea situaţiei.

Reporter: Alin GOLBAN

Imagine: Călin FEDELEŞ

 

Comenteaza