Controale anti-COVID în weekend. Sute de clujeni amendați pentru că nu purtau masca

Controale anti-COVID în weekend. Sute de clujeni amendați pentru că nu purtau masca

Polițiștii clujeni au desfășurat, la finalul săptămânii trecute, o serie de controale pentru a verifica respectarea măsurilor pentru împiedicarea răspândirii noului tip de coronavirus. 

”În acest sfârșit de săptămână, respectiv în perioada 24-25 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Venterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au continuat acțiunile în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19”, transmite IPJ Cluj.

În cadrul activităților desfășurate în sistem integrat, 725 de forțe au legitimat și verificat 1.715 persoane. Totodată, au fost verificate peste 260 de societăți comerciale și un număr de 479 de mijloace de transport persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în contextul stării de alertă.

Nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 a condus la aplicarea unui număr de 437 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 115.600 de lei. Dintre acestea, 425 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării normelor de protecție individuală.

Comenteaza