Copiii din două sate clujene nu mai au cum să ajungă la şcoală: Şoferul s-a pensionat şi nu va fi înlocuit VIDEO

Copiii din două sate clujene nu mai au cum să ajungă la şcoală: Şoferul s-a pensionat şi nu va fi înlocuit VIDEO
Zeci de copii din satele clujene Gădălin şi Vişea riscă să nu mai poată ajunge la scoală. Şoferul microbuzului care-i transporta la cursuri s-a pensionat şi nu va fi înlocuit, întrucât posturile sunt blocate de Guvern. De circa o lună, copiii merg la şcoală doar datorită bunăvoinţei unuia dintre părinţi.

20 de copii din Gădălin şi Vişea vin zilnic circa 14 km cu microbuzul până la şcoala din Jucu. Ei nu ştiu cât vor mai avea asigurat acest transport din cauză că şoferul s-a pensionat.

În ultimul timp, totul se face prin bunăvoinţa unuia dintre părinţii copiilor care face muncă voluntară. "Am doi copii - unul la grădiniţă şi altul la şcoală, şi având în vedere că-s părinte am zis să fac gestul ăasta pentru şcoală în vederea deblocării postului", a spus şoferul microbuzului, Dan CHiorean.

Omul însă că nu mai poate continua decât până la 1 noiembrie, apoi nu se ştie cum vor mai ajunge copiii la şcoală. Unii dintre părinţi nici măcar nu ştiau că şcoala nu l-a angajat încă pe şofer.

Vezi ce spun sătenii despre această situaţie, în materialul video de la subsolul acestei ştiri.

Reprezentanţii inspectoratului spun că rezolvarea este la minister. "Noi vom ţine cont, şi prioritatea noastră sunt şoferii de microbuze în zonele în care nu există posibilitatea de transport. Până la momentul în care ministerul va aproba aceste deblocări credem că soluţiile trebuie găsite la nivelul comunităţii locale", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Horea Corcheş.

Reporter: Claudia Romitan
Imagine: Răzvan Ţupa

Comenteaza