Copil de două luni, mort în condiţii suspecte în Recea Cristur FOTO/VIDEO

Copil de două luni, mort în condiţii suspecte în Recea Cristur FOTO/VIDEO
O fetiţă, în vârstă de două luni, a fost găsită moartă ieri, în localitatea clujeană Recea Cristur.

Din primele informaţii, copilul ar fi îngheţat de frig. Mama fetiţei, o minoră de 17 ani, mai are un copil. Cazul a fost confirmat de reprezentanţii IPJ Cluj.

UPDATE ora 12.04: "Ieri, în jurul orei 07.50, Poliţia Dej a fost sesizată cu privire la faptul că în incinta Dispensarului Recea se află un cadavru. Un echipaj SMURD s-a deplasat la faţa locului şi a constatat decesul copilului. Trupul micuţei a fost transportat la IML Cluj", a declarat pentru ziuadecj.ro Anca Sidonia Purdea, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

UPDATE ora 12.14: Mama copilei nu are buletin, iar fetiţa decedată nu are certificat de naştere. Se ia în calcul varianta conform căreia fetiţa s-ar fi asfixiat.

UPDATE ora 12.32: Conform primarului localităţii, Alexandru Rus, în 24 februarie, femeia care locuieşte în condiţii precare a fost vizitată de un asistent social.

UPDATE ora 12.43: "Cazul nu a fost în evidenţa DGASPC Cluj. Am fost sesizaţi de Primăria Recea Cristur astăzi despre decesul copilului. Având în vedere că mama mai are un copil se va proceda în regim de urgenţă la evaluarea situaţiei existente în această familie şi în funcţie de rezultat vom decide demersurile ulterioare coroborat şi cu rezultatele privind cauzele de deces", a declarat Nicoleta Molnar,  director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj.

UPDATE ora 13.00: "Copila s-a născut pe 16 ianuarie. A fost răcită şi a fost internată în Cluj, însă au adus-o acasă. Copilul era decedat când a ajuns la noi la dispensar. Probabil s-a înecat în somn cu secreţii", a spus Ioana Drăgan, asistent medical la Dispensarul Recea Cristur.

UPDATE ora 14.02: Părinţii micuţei se află în aceste momente la IML Cluj.

Comenteaza