Coronavirus/ Netflix şi YouTube reduc din calitatea HD a video-urilor pentru a nu contribui la colapsul internetului

Coronavirus/ Netflix şi YouTube reduc din calitatea HD a video-urilor pentru a nu contribui la colapsul internetului

Măsurile sunt luate pentru a evita suprasolicitarea internetului în contextul în care milioane de europeni sunt izolaţi în casa din cauza pandemiei de coronavirus și folosesc internetul pentru telemuncă sau divertisment.

YouTube este a doua companie după Netflix care acţionează, după ce comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a solicitat platformelor de streaming să reducă din calitatea înregistrărilor video pentru a preveni blocarea reţelei de internet.

Înregistrările video reprezintă o parte substanţială a traficului de date pe internet.

Până în prezent, au fost observate doar câteva "vârfuri" de utilizare, dar s-a luat decizia să se acţioneze pentru reducerea la minimum a presiunii exercitate asupra sistemului.

"Adoptăm hotărârea de a ne modifica temporar traficul în UE până la nivel standard, în mod implicit", a anunţat compania Alphabet Inc , deținătoarea platformei YouTube,  într-un comunicat.

Conţinutul video de calitate standard nu are la fel de multe detalii grafice şi nu este la fel de clar prin comparaţie cu înregistrările video de înaltă definiţie.

Comenteaza