Cu ochii pe hoţii care ne "buzunăresc" în mijloacele de transport public

Cu ochii pe hoţii care ne "buzunăresc" în mijloacele de transport public
| Foto: arhiva Digi24 - Hoţi de buzunare Cluj-Napoca

Poliţiştii din Cluj-Napoca au organizat activităţi pentru a spori siguranţa călătorilor în mijloacele de transport în comun. 

În data de 14 februarie a.c., polițiștii municipiului Cluj-Napoca, au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a călătorilor mijloacelor de transport în comun.

Mai exact, timp de 2 ore, în intervalul orar 14.00-16.00, s-au desfășurat activități, în sistem integrat cu implicarea efectivelor secțiilor urbane 1-7, Biroului de Investigații Criminale și cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Locale.

Scopul acțiunii a fost de a descuraja comiterea faptelor contravenționale sau penale, în special furturile din buzunare, dar și pentru a crește vizibilitatea elementului polițienesc în comunitate.

În cele două ore de activitate, 36 de persoane au făcut obiectul măsurii de legitimare, fiind efectuate verificări la 45 de mijloace de transport în comun. Acțiunile de acest gen, vor fi demarate și în perioada următoare, a transmis IPJ Cluj. 

Adesea hoţii de buzunare din Cluj-Napoca acţionează în grup pentru a dostrage atenţa călătorilor şi apoi pentru a se face nevăzuţi cu bunurile furate. Uneori modul de a acţiona al infractorilor a fost surprins chiar pe camerele de filmat instalate în mijloacele CTP din Cluj-Napoca. 

„Noi avem camere de luat vederi şi le vizionăm împreună cu poliţia. Sunt unii hoţi care nu ştiu de ele, dar sunt şi alţii care se poziţionează în aşa fel încât să nu fie filmaţi de camere", a explicat cu ani în urmă directorul CTP, Liviu Neag. 

Poliţiştii au făcut adesea apel la călători să fie atenţi la bunurile personale şi să anunţe imediat la poliţie faptele antisociale pe care le observă în mijloacele de transport public din oraş. 

Comenteaza