Cum arată din aer noua pistă a aeroportului din Cluj VIDEO

Cum arată din aer noua pistă a aeroportului din Cluj VIDEO
Noua pistă a aeroportului din Cluj, ce va fi inaugurată la sfârşitul lunii, a fost filmată din aer de un utilizator care a postat videoclipul pe YouTube.

Prima parte a noii piste de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca (AICN), în lungime de 2.100 de metri şi în valoare de peste 40 milioane de euro, va fi construită de un consorţiu condus de Napoca Construcţii SA.


Actuala pistă a aeroportului a fost construită în anul 1968 şi are o lăţime de 30 de metri. Directorul aeroportului, David Ciceo, spune că acum capacitatea portantă a pistei - rezistenţa la greutatea navelor care aterizează şi decolează - nu este suficientă pentru aeronave mai mari şi nici pentru traficul estimate de aeroport pentru următorii ani.


Conform studiului de fezabilitate pentru noua pistă de aterizare-decolare a aeroportului, aceasta va avea o lungime de 3.540 m şi o lăţime de 45 m, iar lucrările se vor realiza în două etape. Prima urmăreşte construcţia pistei de 2.100 m, iar a doua parte a pistei va fi realizată după devierea râului Someş, până la o lungime de 3.500 m. Conform aceluiaşi document, proiectul noii piste va include un sistem de balizaj performant, platforme de îmbarcare-debarcare şi căi de rulare.

Lucrările la noua pistă au început în octombrie 2011

 

Comenteaza