Cum se pot înscrie pensionarii ca voluntari la festivalul de film TIFF

Cum se pot înscrie pensionarii ca voluntari la festivalul de film TIFF
Organizatorii festivalului de film Transilvania îi încurajează pe pensionari să se înscrie ca voluntari la festival şi dau ca exemplu un american în vârstă de 63 de ani, voluntar la ediţia de anul trecut.

Clujenii în vârstă de peste 18 ani se pot înscrie până luni pentru a fi voluntari în cadrul celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfășura în perioada 31 mai - 9 iunie. Organizatorii încurajează și persoanele mature să se înscrie ca voluntari, "deoarece pot genera un schimb de experiență din care toată lumea are de câștigat".

Cel mai vârstnic voluntar al ediției trecute a fost Greg Smith, un cetățean american de 63 de ani stabilit la Cluj-Napoca în urmă cu șapte ani. Pasionat de cinema și de TIFF, i-a plăcut experiența de voluntar în cadrul festivalului și îi îndeamnă și pe alții să-i urmeze exemplul.

„TIFF-ul este unul din evenimentele pentru care oamenii în vârstă merită să iasă din casă- aici pot întâlni alți oameni cu care să-și petreacă timpul împreună, să facă ceva bun și să se bucure de viață. E o perioada scurtă, nu e un angajament pe termen lung", spune el.

Înscrierile pentru voluntari se realizează online, prin completarea formularului de pe site și încărcarea CV-ului și a unei fotografii. Termenul de înscriere este 12 mai, urmând ca în zilele următoare să se desfășoare interviurile individuale.

Ziua de Cluj a realizat un interviu cu Greg Smith în cadrul ediției de anul trecut

Etichete
Comenteaza