Cursuri de formatori pentru sute de profesori

Cursuri de formatori pentru sute de profesori
Astăzi a fost lansat la Palatul Copiilor proiectul „ReForm Transilvania”, iniţiat de Inspectoratul Şcolar Cluj, în parteneriat cu instituţii similare din opt judeţe şi cu institutul regional de cercetare IRCETT SA.
Scopul acţiunii este"creşterea calităţii şi adaptabilităţii ofertei de formare profesională continuă la cerinţele mediului de afaceri din Transilvania.

Un număr de 1.450 de care didactice vor fi informate privind oportunităţile de dezvoltare oferite de proiect, 1.300 vor participa la activităţile prevăzute aici, iar 900 de cadre didactive îşi vor certifica competenţele de formatori. De asemenea, 400 de dascăli vor urma cursuri de calificare, iar alţi şapte evaluatori de competenţe profesionale vor primi diplome în acest sens.

„Acest tip de proiecte ne va ajuta să fim pregătiţi atunci când un investitor vine la şcoală pentru că are nevoie de anumiţi specialişti. Suntem atât de loviţi de criză în mare măsură şi pentru că nu suntem capabili să răspundem la asemenea provocări în timp util”, a precizat Claudiu Coşier (foto mijloc), directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Proiectul va fi implementat timp de 36 de luni, iar valoarea sa este de 11, 7 milioane de lei.
Comenteaza