Curtea de Apel Bucureşti: primarul din Sic, colaborator al Securităţii VIDEO

Curtea de Apel Bucureşti: primarul din Sic, colaborator al Securităţii VIDEO
Verdict: după trei ani de procese, primarul din comuna clujeană Sic, Ioan Sallai, a fost dovedit drept colaborator al Securităţii, de Curtea de Apel Bucureşti, în urmă cu mai puţin de o săptămână.

"Admite acţiunea. Constatată existenţa calităţii de colaborator al Securităţii în ceea ce îl priveşte pe pârâtul Sallai Ioan. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi, 3 noiembrie", notează instanţa Curţii de Apel Bucureşti.

Sallai ar fi fost recrutat de Securitate în 1984, şi ar fi trebuit să raporteze despre "problema naţionaliştilor maghiari". Ioan Sallai a fost verificat din oficiu, după ce a candidat ca independent la localele din 1 iunie 2008 şi a declarat pe propria răspundere că nu a avut de-a face cu poliţia politică dinainte de 1989. în cererea de chemare în judecată a primarului, în dosarul 24310/3/2008, CNSAS arată că acesta ar fi fost recrutat în calitate de informator în 1984 de către Securitate, urmând să raporteze despre "problema naţionaliştilor maghiari". Primarul nu a putut fi contactat astăzi pentru declaraţii.

Sallai semna cu numele conspirativ Creţu. Vezi aici detalii

Comenteaza