Daniel Buda, reacție dură după cazul tinerei ucise de urs: „Este inadmisibil și rușinos”

Daniel Buda, reacție dură după cazul tinerei ucise de urs: „Este inadmisibil și rușinos”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Moartea în chinuri a tinerei de pe traseul Jepii Mici din munții Bucegi trebuie să trezească la realitate toți decidenții politici, transmite europarlamentarul Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj cere public Parlamentului României să adopte de îndată o legislație care să permită împușcarea urșilor până la aducerea lor la un număr optim pentru pădurile din România.

Moartea în chinuri a tinerei de pe Jepii Mici trebuie să trezească la realitate toți decidenții politici, iar ONG-urile protectoare să nu piardă ocazia să tacă sau, în cel mai bun caz, să își ceară dizolvarea la tribunalele competente. Este inadmisibil și rușinos ca după ani de zile în care se dezbate această problemă, să fim în situația în care, pe un traseu turistic utilizat de mii de oameni anual, să avem parte de asemenea atrocități.

Cer public Parlamentului României să adopte de îndată o legislație care să permită împușcarea urșilor până la aducerea lor la un număr optim pentru pădurile din România. Schimbările climatice au determinat o creștere alarmantă a numărului de exemplare din cadrul acestei specii.

România deține peste jumătate din populația de urși la nivel european și, din păcate, niciun stat membru nu și-a manifestat disponibilitatea de a reloca măcar un urs pe teritoriul său, deși România a încercat de mai multe ori acest lucru. Pagubele provocate de aceste animale sunt incomensurabile pentru fermieri, iar viețile oamenilor curmate sau schilodite nu pot fi cuantificate.

În Parlamentul European, prin rezoluțiile adoptate s-au subliniat aceste lucruri, iar statele membre au responsabilitatea aducerii acestor populații în limite normale. Apreciez comunicarea publică a Ministrului Mediului de a nu reloca ursii, ci de a trece la împușcarea lor”, a transmis Daniel Buda.

Comenteaza