De ce a murit Romeo de la Cluj FOTO

De ce a murit Romeo de la Cluj FOTO
Potrivit antropologilor şi arheologilor clujeni, rănile lui Romeo - scheletul descoperit în urmă cu o lună sub Mănăstirea Franciscană din centrul oraşului - i-au cauzat moartea.

"Romeo nu a murit de boală, ci a fost victima unui teribil accident. El a fost prins între două ziduri ca într-o meghină, lucru care i-a cauzat răni mortale", a explicat arheologul Adrian Andrei Rusu.

Echipa de cercetători clujeni a mai descoperit aici un osuar care conţine mai multe cranii datate în secolul XVIII, precum şi o serie de ziduri romane refolosite în perioadele medievală şi gotică la contrucţiile din centrul Clujului.

"E foarte importantă descoperirea şi întregul şantier arheologic de sub Mănăstirea Franciscană din oraş, unde au fost descoperite şi osemintele lui Romeo şi ale Julietei, pentru că am identificat locuinţe post-romane, o vatră înconjurată de stâpi care corespunde unei locuinţe. Relevanţa zidurilor romane demonstrează că oraşul actual a fost construit pe temelie romană", a explicat arheologul Viorica Rusu.

Romeo şi Julieta au trăit la Cluj

În aprilie, arheologii au făcut o descoperire uimitoare într-un cimitir medieval situat în curtea fostei Mănăstiri Franciscane din Cluj. Cu ocazia lucrărilor de restaurare a imobilului, au fost găsite două schelete care se ţin de mână, înmormântate în acelaşi sicriu. Tot acolo, arheologii au mai găsit scheletul unui copil, dar şi oase din partea de jos a piciorului, aparţinând unui al patrulea schelet.

Comenteaza