Decedații din accidentul din Ungaria au fost repatriați în România

Decedații din accidentul din Ungaria au fost repatriați în România

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în urma finalizării tuturor procedurilor specifice, trupurile neînsufleţite ale celor nouă cetăţeni români decedaţi în urma accidentului rutier produs în Ungaria, în 2 mai, au fost repatriate în cursul zilei de sâmbătă.

Acţiunea de repatriere a fost coordonată de Celula de criză a MAE, care şi-a continuat neîntrerupt activitatea de la data producerii accidentului până la repatrierea trupurilor neînsufleţite, arată un comunicat al ministerului. Cheltuielile aferente au fost suportate de MAE din fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului. "MAE transmite şi pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate", arată sursa citată.

Potrivit subprefectului de Mureș, din datele pe care le are la această oră, 16 copii au rămas orfani, unii de tată, iar alții și de mamă, după ce șapte bărbați și două femei au murit în accident. "Copiii sunt consiliați, a fost și un psiholog la ei și chiar au nevoie de consiliere psihologică", a mai spus Nagy Zsigmond.

Cele nouă persoane se întorceau de la lucru din Slovenia, unde au muncit în agricultură. Accidentul s-a produs după o coliziune frontală între un camion și microbuzul în care se aflau românii după ce șoferul mașinii de transport de persoane a intrat pe contrasens în timp ce făcea live pe Facebook.

Comenteaza