Deputat clujean trimis în judecată

Deputat clujean trimis în judecată
Un deputat clujean a fost trimis în judecată pentru conflict de interese.

Deputatul clujean Mate Andras Levente a fost trimis în judecată; e acuzat de conflict de interese după ce şi-a angajat propria soţie în Parlament.

Soţia deputatului a avut astfel foloase materiale de 5.500 de lei, despre care procurorii spun că sunt nejustificate.Trimiterea în judecată a lui Mate vine în urma unei sesizări făcute în 2011 de Agenţia Naţională de Integritate, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la faptul că deputatul Mate Andras şi-a angajat soţia la Biroul Parlamentar.

Potrivit ANI, Mate a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soţiei sale, în perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripția electorală nr. 13 Cluj, încălcând, astfel, prevederile Legii privind măsurile pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi, în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

ANI, cere anularea contractelor încheiate prin încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. "Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la datarămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective", mai cer reprezentanţii ANI.

Vezi detalii despre cazul lui Mate

Etichete
Comenteaza