Descindere în forţă a poliţiştilor pe drumurile din Cluj. Sute de amenzi date şi zeci de permise reţinute

Descindere în forţă a poliţiştilor pe drumurile din Cluj. Sute de amenzi date şi zeci de permise reţinute
Aproape 800 de amenzi aplicate, dintre care mai bine de 500 sunt pentru circulaţia neregulamentară pe drumurile publice, 50 de permise de conducere reţinute şi 9 certificate de înmatriculare retrase, aşa arată bilanţul poliţiştilor clujeni weekendul trecut.

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor din Cluj, în weekend poliţiştii au ieşit în stradă cu efective mărite şi au făcut controale complexe în locurile şi zonele de risc. Cu ocazia derulării acţiunilor au fost suplimentate efectivele de poliţişti din dispozitivul curent pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise în locuri publice, în zonele de agrement, reducerea riscului rutier, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi pentru constarea în flagrant a unor fapte penale.

Poliţiştii clujeni au aplicat 794 sancţiuni contravenţionale, dintre care 545 privind circulaţia pe drumurile publice, alte 172 privind ordinea şi liniştea publică, opt prevăzute de legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 69 la alte acte normative. De asemenea, poliţiştii au reţinut 49 permise de conducere şi au retras 9 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunilor poliţiştii au depistat 12 făptuitori, fiind constatate în flagrant 12 infracţiuni. Au fost constatate 9 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi 5 de natură judiciară.

Între şoferii care au rămas fără permis de conducere se numără Kristian M. (32 ani) din Cluj-Napoca, prins de poliţişti în timp ce conducea pe strada Frunzişului având o concentraţie de alcool de 0,71 miligrame/litru în aerul expirat. Şoferul a fost prins în trafic în noaptea de vineri spre sâmbătă la ora 1.25. A refuzat recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar acum are dosar penal.

"Aceste acţiuni vor fi continuate în perioada următoare pentru crearea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru descurajarea persoanelor certate cu legea", arată poliţiştii.

Comenteaza