Deţinuţi din Penitenciarul Botoşani, suspectaţi de înşelăciune de poliţiştii clujeni

Deţinuţi din Penitenciarul Botoşani, suspectaţi de înşelăciune de poliţiştii clujeni
Poliţiştii de investigaţii criminale ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj (IPJ) au efectuat percheziţii la Penitenciarul Botoşani. Doi deţinuţi sunt suspectaţi că ar fi înşelat mai mulţi clujeni prin metoda "Accidentul".

Conform IPJ Cluj, cei doi deţinuţi sunt suspectaţi că în perioada iunie-iulie ar fi indus în eroare diferite persoane cu scopul de a face bani. Ei îşi desfăşurau activitatea în celulă şi foloseau telefoane şi cartele SIM introduse ilegal în penitenciar.

Printre persoanele înşelate se numără şi şase clujeni, pe care aceştia îi contactau, se prezentau ca membri de familie, iar mai apoi, ca avocaţi, le precizau că rudele lor au fost implicate în accidente, iar ulterior le cereau suma de 5.000 de lei, pentru a nu depunde plângere penală.

În uma percheziţiilor din penitenciarul Botoşani poliţiştii au găsit trei telefoane mobile. Activitatea desfăşurată de poliţiştii clujeni a beneficiat de sprijinul de specialitate a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Cluj şi al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Botoşani. Totodată, activitatea a beneficiat şi de suportul Penitenciarului Botoşani.

Suspecţii sunt doi bărbaţi, unul de 22 de ani, din judeţul Suceava şi celălalt de 31 de ani, din judeţul Galaţi. şi Suceava, închişi în Penitenciarul Botoşani pentru executarea pedepsei cu închisoarea într-o altă cauză.

 

Comenteaza