Dezbatere pe tema Cluj Capitală Europeană a Tineretului

Dezbatere pe tema Cluj Capitală Europeană a Tineretului
O dezbatere pe tema abărdărilor sociale şi economice cu privire la statutul Clujului de Capitală Europeană a Tineretului în 2015 va avea loc mâine.

Evenimentul este intitulat Afaceri.ro şi este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii şi Junior Chamber International Cluj, cu susţinerea Primăriei Cluj-Napoca.

Principalii coordonatori ai strategiilor de dezvoltare ale proiectului vor vorbi despre oportunităţile Clujului în contextul obţinerii statutului de Capitală Europeană a Tineretului pentru 2015.

Vorbitorii sunt următorii:

Ovidiu Cîmpean, director al Direcţiei de Comunicare, Relaţii Publice şi Turism din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, va prezenta modalităţile de sprijin pentru actorii direct interesaţi de contextul statutului european şi, mai cu seamă, perspectivele oferite de Centrul regional de excelenţă pentru industrii creative.

Andras Farkas, director executiv al programului Youth@Cluj-Napoca 2015 va prezenta direcţiile strategice al acestui proiect privitor la Capitala Europeană a Tineretului.

Andreea Marcu, expert comunicare în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest, va detalia oportunităţile Capitalei Europene a Tineretului în raport cu planul de dezvoltare regional Nord-Vest 2014-2020.

Cristina Cojocaru, consultant senior pentru finanţări europene, va vorbi despre oportunităţile de dezvoltare a municipalităţilor cu finanţare UE, mai concret despre reducerea costurilor administrative, propuneri legislative, dezvoltarea resurselor umane, servicii municipale şi competitivitate economică.

Florin Moroşanu, director executiv al Asociaţiei Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană va indica strategii de promovare a propriei afaceri în contextul în care Cluj-Napoca va fi Capitala Europeană a Tineretului în 2015.

Lucia Morariu, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, va vorbi despre oportunităţile de dezvoltare a industriei de turism în contextul titlului de Capitală Europeană a Tineretului în 2015.

"La ora 11.30 atât speakerii conferinţei cât şi participanţii vor intra într-o sesiune de dezbatere pe tema centrala a evenimentului.  La ora 13.30 vor avea loc trei workshop-uri în paralel, toate abordând din unghiuri diferite tema conferinţei: domeniul social, domeniul educaţiei şi domeniul business-ului. Scopul conferinţei este de a oferi reprezentanţilor societăţii civile, ai instituţiilor de educaţie şi cultură din vestul ţării, precum şi antreprenorilor şi oameni de afaceri participanţi posibilitatea de a se întâlni şi de a-şi lărgi sistemul de relaţii economice, de a găsi noi posibilităţi de investiţie şi noi abordări sociale şi economice privitoare la oportunităţile aduse de titlul european", se arată într-un comunicat al organizatorilor evenimentului.

 

Etichete
Comenteaza