DNA Cluj în acțiune: percheziții anticorupție în nordul țării / Este vizat șeful Poliției Rutiere Maramureș

DNA Cluj în acțiune: percheziții anticorupție în nordul țării / Este vizat șeful Poliției Rutiere Maramureș
| Foto: Poliția Română

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și angajații Direcției Generale Anticorupție (DGA) au desfășurat, luni, șapte percheziții la funcționari publici din județele Maramureș și Satu Mare.

Acțiunile au vizat în special Serviciile Rutiere din aceste județe, iar șeful Poliției Rutiere Maramureș este suspectat de abuz în serviciu, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Cluj investighează o cauză penală care implică suspiciuni de infracțiuni asimilate celor de corupție și fals informatic, săvârșite în cursul anului 2024 de către funcționari publici.

Pe data de 12 august 2024, după obținerea autorizațiilor legale, au avut loc percheziții în șapte locații din județele Maramureș și Satu Mare, dintre care două sunt sedii ale unor instituții publice, iar restul domicilii ale unor persoane fizice.

Ancheta este sprijinită de Direcția Generală Anticorupție, iar surse judiciare au confirmat că perchezițiile s-au desfășurat la sediile IPJ Maramureș și IPJ Satu Mare, în cadrul serviciilor rutiere.

Șeful Poliției Rutiere Maramureș este suspectat de abuz în legătură cu reținerea și restituirea unui permis de conducere, conform sursei citate.

Comenteaza