Doi clujeni, cei mai buni barmani preparatori din România

Doi clujeni, cei mai buni barmani preparatori din România
Un clujean de 28 de ani a câştigat concursul naţional de bartending De Kuyper Cup Romania 2014, fiind desemnat cel mai bun barman din România. Pe locul al treilea, la aceeaşi categorie la care a concurat şi deţinătorul primului loc s-a clasat tot un barman din Cluj.

Primul loc la categoria "Mixologie" din cadrul concursului naţional de bartending De Kuyper Cup România 2014 a fost câştigat de clujeanul Marian Porumb. Rezultatul obţinut nu doar că i-a oferit titlul de cel mai bun barman din România, ci i-a şi adus un premiu de 500 de euro.

"În finala competiţiei au intrat şase concurenţi, Marian Porumb şi-a demonstrat originalitatea şi îndemânarea în ceea ce priveşte prepararea unei băuturi mixate şi a devenit, astfel, cel mai bun barman preparator din ţară. Băutura mixată care a impresionat juriul se numeşte "Lapsang Dream Cocktail". Marian s-a inspirat din cultura chineză, folosind la prepararea ei cel mai cunoscut ceai negru din lume (Lapsang), lichior DK Lapsang, gin olandez, sirop, bere neagră, fresh de lămâie şi bere cu ghimbir", precizează organizatorii concursului. 

Pe cel de-al treilea loc la categoria "Mixologie" a ieşit un alt clujean, Paul Sfârlea, cu băutura HI 5, numită aşa deoarece ar "amplifica cele cinci simţuri". Acesta a fost recompensat cu un premiu în valoare de 250 de euro.

În acelaşi timp, la categoria „Flair Bartending", braşoveanul Valentin Luca, expert la Exquisite Bar Solutions, câştigătorul en-titre al De Kuyper Cup Romania şi campion mondial la flair bartending şi-a păstrat titlul de cel mai bun barman de show, etalându-şi cunoştintele în tehnici de working şi exhibition flair.

La ediţia din acest an s-au înscris 42 de barmani din întreaga ţară, 30 la Mixologie şi 12 la Flair.
Câștigătorii finalelor pe categorii au fost premiați dupa cum urmează:

Mixologie
Locul 1 - 500 euro - Marian Porumb (Cluj-Napoca), cu "Lapsang Dream Cocktail"
Locul 2 - 400 euro - Horea Coloji (Oradea), cu băutura The Handzo of Punch (inspirație japoneză)
Locul 3 - 250 euro - Paul Sfârlea (Cluj-Napoca), cu băutura HI 5 (amplifică toate cele cinci simțuri)
Locul 4 - 150 euro - Katalin Bene (Oradea), singura femeie calificată în finală, cu băutura Royal Dignity, inspirată de punch-urile din secolul XVII

Flair
Locul 1 - 500 euro - Valentin Luca (Brașov)
Locul 2 - 400 euro - Ionuț Ivanov (Bucuresti)
Locul 3 - 250 euro - Liviu Croitoru (București)
Locul 4 - 150 euro - Răzvan Dinu (Brașov)

Kuyper Cup Romania este un concurs destinat barmanilor profesionişti de top din industria ospitalităţii româneşti. Este organizat din doi în doi ani şi are drept scop recunoaşterea profesionalismului barmanilor români, alegerea şi premierea celui mai bun barman preparator şi a celui mai bun barman de show şi premierea lor la cele două categorii, „Mixologie" şi „Flair".

Comenteaza