Doi deţinuţi români au ajuns eroi în Italia, salvând o fată de la înec

Doi deţinuţi români au ajuns eroi în Italia, salvând o fată de la înec
| Foto: corriere.it

Doi deţinuţi români au ajuns eroi în Italia după ce au salvat o fată de la înec. S-a întâmplat pe o plajă de pe insula Pianosa, unde cei doi lucrau la un hotel pentru a-și scurta perioada de detenție.

Românii sunt închişi în penitenciarul Porto Azzurro, dar ziua lucrează la singurul hotel de pe insula Pianosa în Arhipelagul Toscana.

Cei doi deținuți în vârstă de 37 și 44 de ani nu au ezitat nicio clipă când au auzit țipetele fetei și au văzut-o luată de valurile mării. Cei doi bărbați de naționalitate română au alergat spre mare, au sărit în apă și în câteva minute au ajuns la tânăra turistă și au adus-o înapoi pe plajă în condiții de siguranță. S-a întâmplat sâmbătă după-amiază și a fost o experiență dramatică și emoționantă în același timp.

Întâmplarea s-a petrecut sub ochii turiştilor care se aflau pe vasul care îi aducea din Insula d'Elba pe Insula Pianosa, celebră pentru închisoarea de maximă siguranţă în timpul fascismului.

Chiar și directorul închisorii din Porto Azzurro și-a exprimat recunoștința pentru gestul celor doi salvamari improvizați. „Este o demonstrație clară - a explicat Francesco D’Anselmo - despre modul în care o închisoare reeducativă ca a noastră determină un comportament lăudabil din partea prizonierilor. Sunt mulțumit de intervenția lor care ne dă speranță pentru reintegrarea lor viitoare în societate, le voi oferi o laudă ». Fata stătea cu familia la hotelul Milena și scălda la o sută de metri de plaja Cala Giovanna.

„Am fost înțepată de o meduză și de durere nu mai puteam să înot”, a spus tânăra. Cei doi deținuți lucrează pe insulă și au permise să lucreze în afara închisorii Porto Azzurro, scrie Corriere della Sera.

Comenteaza