Doi tineri din Cluj, condamnați la închisoare după ce au furat vodcă și whisky dintr-un magazin

Doi tineri din Cluj, condamnați la închisoare după ce au furat vodcă și whisky dintr-un magazin
Imagine cu caracter ilustrativ

Doi tineri din Gherla au fost condamnați la pedeapsa cu închisoarea după ce au furat băuturi alcoolice dintr-un magazin. local. 

Într-o sentință recentă, judecătorii din Gherla au decis pedepsirea a doi tineri pentru furtul de băuturi alcoolice dintr-un magazin local. Incidentul a avut loc într-o dimineață din ianuarie 2023, când cei doi tineri, în vârstă de 24 de ani, au pătruns în magazinul Profi de pe strada Mihai Eminescu din Gherla, conforn Gherlainfo.

Unul dintre ei a furat trei sticle de vodcă, iar celălalt patru sticle de whisky. Băuturile au fost ascunse sub haine și au fost luate fără plată.

Fapta a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale magazinului. După identificarea și reținerea celor doi, o sticlă de vodcă și două sticle de whisky au fost returnate, iar paguba totală a fost estimată la aproximativ 200 de lei.

Unul dintre tineri avea antecedente penale, fiind cercetat în nouă dosare pentru furturi, inclusiv una cu condamnare, și este în prezent arestat într-o altă cauză. Celălalt tânăr a fost implicat în două dosare, pentru furt calificat și lovire.

În urma recunoașterii faptei și a acordului între cei doi, fapta a fost calificată drept furt calificat. La termenul din 12 august, primul tânăr a fost condamnat la trei ani și o lună de închisoare, în timp ce al doilea a primit o condamnare de un an și cinci luni, cu suspendare pe un termen de încercare de doi ani.

De asemenea, acesta din urmă va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunității timp de 80 de zile, fie la Primăria municipiului Gherla, fie la Primăria comunei Iclod.

Comenteaza