Dosarul lui Apostu ar putea fi strămutat. Vezi ce invocă avocaţii VIDEO

Dosarul lui Apostu ar putea fi strămutat. Vezi ce invocă avocaţii VIDEO
Sorin Apostu ar putea fi judecat în afara Clujului. Avocaţii săi intenţionează să formuleze o cerere de strămutare, care urmează a fi soluţionată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă cererea va fi aprobată, dosarul ar urma să ajungă la una din curţile de apel învecinate: Bihor, Mureş, Alba ori Suceava.

La baza eventualei cereri de strămutare stă interesul crescut al presei pentru acest dosar, dar şi calitatea de primar a inculpatului. În susţinerea solicitării, avocaţii vor aduce alte exemple celebre de procese care au fost strămutate.

"Motivele se cunosc: mediatizarea exagerată şi calitatea inculpaţilor. Au mai fost invocate şi în alte cazuri şi s-au admis cereri similare în cazul domnului primar de la Arad şi de la Craiova", spune avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghiţă Mateuţ.

Amintim, instanţa Curţii de Apel Cluj a stabilit astăzi că arestarea preventivă a lui Apostu şi a omului de afaceri Călin Stoia este legală şi a prelungit-o pentru încă 60 de zile, în prima înfăţişare a procesului.

Cosmin OANŢĂ

Comenteaza