Duet între un bas şi un bariton, moderat de o pianistă într-un spectacol exclusivist la Cluj

Duet între un bas şi un bariton, moderat de o pianistă într-un spectacol exclusivist la Cluj
Un bariton şi un bas pe aceeaşi scenă, într-un duet moderat de o pianistă. Se întâmplă miercuri la ora 19, în localul Piano Cazola, de pe strada Virgil Fulicea.

Este vorba de Marian Pop şi Petre Burcă, respectiv de Cristina Mureşan. Spectacolul face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Societatea Culturală Filarmonia, iar accesul se face doar pe bază de invitaţie, având în vedere numărul limitat, de doar 70 de locuri. Invitaţiile presupun o donaţie de 25 de lei.

Marian Pop şi Petre Burcă sunt doi clujeni ce părăseau Academia de Muzică „Gheorghe Dima" în anul 1995, pornind fiecare pe drumul propriei afirmări muzicale. Burcă susţinea recitaluri şi concerte de arii şi lieduri la Opera Naţională Română din Cluj, Filarmonica „Transilvania", Opera Naţională Bucureşti, Filarmonica „Moldova" din Iaşi, Filarmonica Botoşani, Opera din Timişoara, Teatrul de Operă şi Operetă „Elena Teodorini" din Craiova, Filarmonica „Oltenia" din Craiova şi altele, iar Pop a performat pe scenele din afara ţării - Théâtre du Capitole din Toulouse, Teatro Municipal de Santiago de Chile, New Israeli Opera din Tel Aviv, Opera Bastille din Paris, Staatsoper Stuttgart dar şi operele din Detroit, Carolina şi Portland, SUA.

Momentul prezentului îi găseşte, pe unul solist al operei clujene, pe celălalt artist independent.

Comenteaza