Îndemnul lui Andrea Bocelli de a nu respecta măsurile împotriva COVID-19 a stârnit reacţii de furie

Îndemnul lui Andrea Bocelli de a nu respecta măsurile împotriva COVID-19 a stârnit reacţii de furie
| Foto: gelestatic.it

Tenorul italian Andrea Bocelli a atacat luni guvernul, spunând că s-a simţit „umilit şi jignit” de regulile de carantinare impuse în Italia. Tenorul a încurajat oamenii să respingă distanţarea socială şi a spus că nu cunoaşte pe nimeni care să fi fost tratat la terapie intensivă de COVID-19.

Vorbind ca oaspete la o conferinţă în Senat, Andrea Bocelli a spus că a încălcat în mod voluntar interdicţia de a ieşi în timpul adoptării măsurilor de urgenţă. El a adăugat că nu crede că pandemia a fost aşa de rea pe cât a făcut-o guvernul să pară „Cunosc foarte mulţi oameni, dar niciunul dintre ei nu a ajuns la terapie intensivă. Deci, pentru ce toată această gravitate?”. 

Bocelli a continuat spunând că s-a simţit „umilit şi jignit ca cetăţean”, când guvernul italian a impus carantina naţională în data de 9 martie, restricţionând circulaţia persoanelor ca răspuns la criza determinată de coronavirus, transmite Mediafax.
 
Cântăreţul în vârstă de 61 de ani, care a recunoscut recent că a avut COVID-19 cu câteva săptămâni înainte de concertul său de Paşti, „Music for Hope”, de la Catedrala din Milano, care a devenit cel mai mare live stream  de muzică clasică din istoria canalului YouTube, a mai spus că a încălcat carantina pentru că „nu mi s-a părut corect sau sănătos”. El a adăugat: „Am o anumită vârstă şi am nevoie de soare şi de vitamina D”.
 
La sfârşitul discursului său, Bocelli i-a încurajat pe compatrioţii săi să respingă regulile de carantină şi de distanţare socială, spunând: „Să refuzăm să urmăm această regulă, să citim cărţi, să ne întoarcem, să ne cunoaştem unii pe ceilalţi, să vorbim, să vorbim unii cu alţii!”.
 
Conform celor mai recente norme de prevenţie adoptate în Italia, purtarea măştilor este obligatorie în transportul public şi în magazine, iar distanţarea socială la un metru este impusă în spaţiile publice. Se estimează că în Italia au murit 35.000 de oameni din cauza coronavirusului.
 
Massimo Galli, şeful Unităţii de Boli Infecţioase de la Spitalul Luigi Sacco din Milano, a declarat agenţiei italiene de presă ANSA că conferinţa a trimis un mesaj „inadecvat, periculos” şi „lipsit de bază ştiinţifică".

Comentariile cântăreţului, care se află pe lista negaţioniştilor COVID din Italia, au provocat indignare pe reţelele de socializare din Italia, în rândul experţilor din domeniul ştiinţei, al celebrităţilor şi al publicului. Unii utilizatori ai paginilor de socializare au postat fotografii cu rude care au murit de Covid-19 şi la ale căror înmormântări nu au putut participa, manifestându-şi nemulţumirea la sugestia că pandemia ar fi o „invenţie”.

Comenteaza