E oficial: Cauciucuri de iarnă obligatorii! Amenda minimă este de 540 de lei

E oficial: Cauciucuri de iarnă obligatorii! Amenda minimă este de 540 de lei
Timp de cinci luni pe an, toate automobilele vor trebui echipate cu pneuri de iarnă, potrivit unui act normativ al Ministerului Transporturilor, care modifică, printre altele, OUG 195/2002, referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

“După punctul 28 al alineatului (1) al articolului 102 se introduce un nou punct, punctul 28 indice 1, cu următorul cuprins: „28 indice 1. conducerea autovehiculului pe drumurile publice în perioada 1 noiembrie-31 martie, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone fără ca acesta să fie dotat pe axa/axele de tracţiune cu anvelope de iarnă, va fi sancţionat...”, scrie în actul normativ. Articolul respectiv se referă la tipurile de contravenţii, scrie money.ro.

Amenzile vor fi destul de dure. Potrivit proiectului, această contravenţie intră în clasa a IV-a de sancţiuni, clasă care prevede de la 9 la 20 de puncte amendă. Cum un punct amendă este de 60 de lei, şoferii pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 540 de lei şi 1.200 de lei.
Comenteaza